Boka rum

Ankomst
Utcheckning
Vuxna
Barn

FAQ

Hur hittar man till Akademihotellet?
Se under "Hitta hit" för vägbeskrivning. Vårt läge är centralt, nära Universitetshuset, mellan Domkyrkan och Slottet.

Är hotellet öppet för alla?
Alla är hjärtligt välkomna.

Finns egna parkeringsplatser?
Ja, vi har ett antal platser inne på gården. P-tillstånd för hotellgäster kan köpas i receptionen, men platser kan inte reserveras. Konferensgäster kan köpa tillstånd för halv- eller heldag. Se våra kartor och fråga i receptionen.

Finns tillgång till Internet?
Hotellrummen har trådlöst nät (WLAN) och vi lånar ut konton för inloggning. Kurslokalerna har trådlöst nät och internet-uttag.
Gäst-PC finns att låna vid receptionen.
Vi kan inte garantera funktionen för privata datorer.

Vilken standard har rummen?
Alla rum har WC, dusch (utom 6 rum på plan 4), trådlöst internet, TV med 8 kanaler, telefon, säkerhetsskåp och klockradio. Sängarna är bekväma och kombirummen har sköna bäddbara soffor. Läget är centralt, så en del störningar från trafik kan förekomma. Hiss finns.

Är rökning tillåten?
Nej, alla våra lokaler är rökfria. Hotellkorridorerna har balkonger för rökare.

Finns hiss?
Ja, alla plan kan nås med hiss.

Kan man beställa mat?
Vi har ingen egen restaurang, men flera restauranger med italiensk, indisk, thailändsk och svensk meny finns inom ett par minuters promenad.
Varje hotellkorridor har ett pentry med micro och enkel utrustning för att kunna laga ett kvällsmål eller värma färdigmat. På grund av vårt brandlarm kan riktig matlagning inte göras.

Kan man betala med kort?
Ja, vi tar Master Card, Visa, American Express och Diners.

Är receptionen öppen dygnet runt?
Nej, vi har öppet alla dagar 7.30-22. Incheckning senare går bra om man meddelar oss i förväg.

Hur är det med hotellsäkerheten?
Vi har automatiskt brandlarm med koppling direkt till brandkåren. Ett vaktbolag patrullerar våra lokaler varje natt. Ytterdörrarna låses 19.00 och gästerna använder låskort. Alla rum har säkerhetsskåp.

Kan man få något att äta på kvällen?
Vi har fritt kaffe, te, choklad, färsk frukt och lite kakor, men inte någon riktig bar. Flera restauranger finns inom några minuters promenad.

Finns någon relaxavdelning?
Vi har bastu med dusch och en motionscykel för våra gäster, men någon riktig relaxavdelning kan man inte säga att det är. Däremot är det gratis.

Finns någon bostad för längre perioder?
Ja, vi har två stora hotellrum med kök på ca 35 och 45 kvm i hotellet. I den mindre finns kök med utsikt mot Domkyrkan, all utrustning, stort badrum med dusch och två sängar med möjlighet till en tredje bädd i bäddsoffa. Den större har också två sängar, komplett kök med utrustning, bäddsoffa och dusch/wc.
Akademihotellet, Övre slottsgatan 5, 753 10 Uppsala, Tel: 018-15 51 90 (Alla dagar 7.30-22.00), E-post: info@akademihotellet.se