Bästa gäster,

Akademihotellet blir bara bättre och bättre!

Just nu pågår renovering av vår fina frukostmatsal som ska vara klar under vecka 28, runt den 11 juli. Under den här tiden serverar vi frukost i vår fina lokal intill.

Vi renoverar även fyra hotellrum på våning 3 som får helt nya badrum och en härlig uppfräschning av hotellrummen. Vi förstärker husets fina karaktär med detaljer och charm från 30-talet då huset byggdes.  Rummen beräknas vara klara för uthyrning i september.

Vi jobbar för att ni inte ska bli störda under er vistelse.

Trevlig vistelse!

Bästa hälsningar

Helena Hammarberg, Hotellchef

_______________________________________________________________________________________

Uppsala på sommaren har ett stort utbud av nöjen, konserter och vackra promenader.

Sök information på Destination Uppsala.

_______________________________________________________________________________________

Valborg Uppsala / Walpurgis Eve Uppsala

Sista april, Valborgsmässoafton, är en av årets största högtider i Uppsala och en riktig folkfest. Upplev klassiker som forsränningen, sillunch, vårkonserter och mycket mer. Kom och fira Sveriges valborg i Uppsala!

Några av höjdpunkterna under Valborg

Kl. 10.00: Forsränningen. Tiotusentals förväntansfulla åskådare kommer att ha samlats längs med Fyrisån i väntan på startskottet och de 120 flottarnas färd genom forsens fall.

Kl. 11.45: Sillunch på Uppsala Konsert & Kongress. Som traditionen bjuder dukas restaurangen upp med allt som hör till en äkta sillunch – långbord, mat och dryck, sånganförare, vårsånger och underhållning.

Kl. 15.00: Mösspåtagningen i Carolinabacken. Universitetets rektor höjer sin vita studentmössa från balkongen, vilket ger signal till mösspåtagning.

Kl. 15.02: Orphei Drängar sjunger traditionsenligt in våren. OD bjuder på en kavalkad av klassiska vårsånger som ”Glad såsom fågeln”, ”Majsång” och ”Längtan till landet”. Nytt för i år är att konserten kommer att vara vid Carolina Rediviva. Konserten är gratis.

Kl. 21.00: Allmänna sången framför vårsånger vid Gunillaklockan.

 
 
  • Jul- & Nyårspaket

    Jul- & Nyårspaket

    Boka 2 nätter över jul och nyår och ta del av vårt förmånliga paketerbjudande. Förutom sköna övernattningar ingår frukost och parkering i priset.

    Jul- & Nyårspaket 2017

    Boka ditt paket här.