Hur hittar man till Akademihotellet?

Se under ”Hitta hit” för vägbeskrivning. Vårt läge är centralt, nära Universitetshuset, mellan Domkyrkan och Slottet.

Är hotellet öppet för alla?
Alla är hjärtligt välkomna.

Finns egna parkeringsplatser?
Ja, vi har ett antal platser inne på gården. P-tillstånd för hotell- och konferensgäster kan köpas i receptionen.

Finns tillgång till Internet?
Hotellrummen har trådlöst nät (WLAN) och inloggningsuppgifter finns på rummet. Kurslokalerna har trådlöst nät och internet-uttag. Gäst-dator med skrivare finns tillgängligt för alla gäster. Datorn är placerad vid receptionen.

Vilken standard har rummen?
Alla rum har WC, dusch (utom 6 rum på plan 4), trådlöst internet, TV med 8 kanaler, telefon, säkerhetsskåp och klockradio. Sängarna är bekväma och kombirummen har sköna bäddbara soffor. Läget är centralt, så en del störningar från trafik kan förekomma. Hiss finns.

Är rökning tillåten?
Nej, alla våra lokaler är rökfria.

Finns hiss?
Ja, alla plan kan nås med hiss.

Kan man beställa mat?
Vi har flera restauranger i närheten av hotellet med italiensk, indisk, thailändsk och svensk meny inom bara ett par minuters promenad.
Varje hotellkorridor har ett pentry med micro och enkel utrustning för att kunna laga ett kvällsmål eller värma färdigmat.

Kan man betala med kort?
Ja, vi tar Master Card, Visa, American Express och Diners.

Vilka öppet tider har receptionen?
VI har öppet alla dagar från kl 7.30 fram till kl 22.00. Incheckning senare går bra om man meddelar oss i förväg.

Hur är det med hotellsäkerheten?
Vi har automatiskt brandlarm med koppling direkt till brandkåren. Ett vaktbolag patrullerar våra lokaler varje natt. Entrédörrarna låses 19.00 och gästerna använder nyckelkort. Alla rum har säkerhetsskåp.

Kan man få något att äta på kvällen?
Vi har fritt kaffe, te, färsk frukt och lite kakor. Detta finns tillgängligt i vår matsal. Flera restauranger finns inom några minuters promenad.

Finns någon relaxavdelning?
Vi har en stor bastu med dusch och en hörna med träningsredskap och en motionscykel för våra gäster. Relaxavdelningen är till för våra gäster och är kostnadsfri.

Finns någon bostad för längre perioder?
Ja, vi har två lägenheter med kök på ca 35 och 45 kvm i hotellet. I den mindre finns kök med utsikt mot Domkyrkan, all utrustning, stort badrum med dusch och två sängar med möjlighet till en tredje bädd i bäddsoffa. Den större har separat sovrum med två sängar, komplett kök med utrustning, bäddsoffa och dusch/wc.