Hur hittar man till Akademihotellet?

Se under ”Hitta hit” för vägbeskrivning. Vårt läge är centralt, nära Universitetshuset, mellan Uppsala Domkyrka och Uppsala Slott.

Är hotellet öppet för alla?
Alla är hjärtligt välkomna.

Är det tillåtet med hund eller katt på rummet?
Vi tillåter hund och katt i vissa rum mot en tilläggskostnad. Kontakta receptionen för bokning.

Finns egna parkeringsplatser?
Ja, vi har ett antal platser inne på gården. P-tillstånd för hotell- och konferensgäster kan köpas i receptionen.

Finns tillgång till Internet?
Det är fritt WiFi inom hela hotellet för alla gäster. På hotellrummen och i konferenslokalerna hittar ni inloggningsuppgifterna.

Vilken standard har rummen?
Alla rum har WC, dusch (förutom 6 ekonomirum på våning 4 som har WC på rummet men delad dusch (2 st) i korridoren), fritt WiFi, TV med 11 kanaler, telefon och säkerhetsskåp. Sängarna är bekväma och kombirummen har sköna bäddbara soffor. Läget är centralt, så en del störningar från trafik kan förekomma. Hiss finns.

Är rökning tillåten?
Nej, alla våra lokaler är rökfria.

Finns hiss?
Ja, alla plan kan nås med hiss.

Kan man beställa mat?
Vi har flera restauranger och pubar i närheten av hotellet med italiensk, indisk, thailändsk, vegetarisk, engelsk och svensk meny inom bara ett par minuters promenad. Mikro finns i matsalen för att värma färdigmat.

Kan man få något att äta på kvällen?
Vi har fritt kaffe, te, färsk frukt och lite kakor. Detta finns tillgängligt i vår matsal. Flera restauranger finns inom några minuters promenad.

Har ni bar- och kioskförsäljning?
I receptionen har vi vin, öl och läsk samt godis och snacks till försäljning för hotellets gäster. Vi har även ett mindre utbud av souvenirer och smycken samt toalettartiklar. Självklart hittar ni Pelle Svanslös och Maja Gräddnos hos oss!

Kan man betala med kort eller kontanter?
Vi tar inte kontanter, men Master Card, Visa, American Express och Diners.

Vilka öppettider har receptionen?
Öppet alla dagar från kl 7.00 fram till kl 22.00. Incheckning senare går bra om man meddelar oss i förväg.

Hur är det med hotellsäkerheten?
Vi har automatiskt brandlarm med koppling direkt till brandkåren. Ett vaktbolag patrullerar våra lokaler varje natt. Entrédörrarna låses 19.00 och gästerna använder nyckelkort. Alla rum har säkerhetsskåp.

Finns någon relaxavdelning?
Vi har en stor bastu med dusch och en hörna med träningsredskap och en motionscykel för våra gäster. Relaxavdelningen är till för våra gäster och är kostnadsfri.

Finns någon bostad för längre perioder?
Ja, vi har två lägenheter med kök på ca 35 och 45 kvm i hotellet. I den mindre finns kök med utsikt mot Domkyrkan, all utrustning, stort badrum med dusch och två sängar med möjlighet till en tredje bädd i bäddsoffa. Den större har separat sovrum med två sängar, komplett kök med utrustning, bäddsoffa och dusch/wc. Kontakta receptionen för priser och bokning.