Se och göra

Akademihotellet är hotellboendet för dig som vill upptäcka Uppsala, är på konferens eller utbildning, besöker familj och vänner eller bara vill unna dig själv och din käresta en helg tillsammans.

Vi tipsar dig gärna om allt vad du kan hitta på i närheten av vårt hotell. Allt från att promenera i parker, besöka botaniska trädgårdar, vandra i fotspåren av kulturella giganter som Karin Boye eller Ingemar Bergman, till att besöka muséer eller Dag Hammarskjölds grav eller härlig shopping. Eller varför inte kombinera en middag med ett besök på bio eller teater?

Uppsala har mycket att erbjuda och det mesta är nära hotellet. Njut av sevärdheter, shopping, en mysig restaurang eller sköna promenader i de historiska kvarteren.

Hotellet ligger på åsen mellan Uppsala Slott och Uppsala Domkyrka och vissa rum har fantastisk utsikt mot domkyrkotornen. Uppsala Domkyrka med bland annat kungagravar och reliker är väl värd ett besök. På Uppsala slott kan ni även besöka Vasaborgen som är resterna av det ursprungliga Uppsala slott i äkta 1500-talsruiner där ni erbjuds oförglömliga upplevelser och berättelser.

Intill kyrkan finns Gustavianum, det ursprungliga universitetet, som idag är ett spännande museum med bl a det Augsburgska skåpet från 30-årliga kriget.

Bara ett par hundra meter från hotellet finns universitetshuset som är värt att se, särskilt den stora aulan och skulpturerna i trapphallen.

På väg från universitetet upp mot slottet passerar man Åsgränd där Pelle Svanslös och hans vänner i Gösta Knutssons böcker huserade.

Uppsala var hem för Carl von Linné, en av våra mest kända vetenskapsmän på 1700-talet. Nedanför Slottet finns Botaniska trädgården, en av de linneanska trädgårdarna i uppsalatrakten. Vill du uppleva Carl von Linnés lummiga blomstersalar, se mer här.

På väg tillbaka mot hotellet passerar man universitetsbiblioteket Carolina Rediviva där man har stora samlingar av vetenskaplig litteratur. Mest kända verk är förstås Silverbibeln.

För roliga upplevelser i annorlunda miljöer som takvandring på Uppsala slott, stadsvandring genom Uppsalas klassiska kvarter eller varför inte uppleva äventyrsbanan i natursköna Fjällnora, se Go Adventure.

Pelle Svanslös Uppsala

Mjau! Kom och Upplev Pelle Svanslös hemstad
Besök Pelle Svanslös egen lekplats Pelleparken, tassa över katternas övergångsställe – alldeles intill Akademihotellet – och gå en guidad stadsvandring i Pelle Svanslös Uppsala. I Uppsala har Pelle och hans vänner satt sina tydliga tassavtryck. Här hittar du några smultronställen.

Event, konserter och evenemang

Vill du veta mer om vad som finns att se och göra i Uppsala, se Destination Uppsala eller se Heja Uppsalas kalendarium med allt som Uppsala har att erbjuda! För många av Uppsalas konserter se Kaliber Live.

Boka din nästa vistelse på Akademihotellet och upptäck allt vad Uppsala har att erbjuda. Välkommen!

Checka in
Checka ut
Gäster
Rum Vuxna Barn
Vuxna
-
1
+
Barn
-
0
+
Kod
Sök