Läge

Uppsala har mycket att erbjuda och det mesta är nära hotellet. Njut av sevärdheter, shopping, en mysig restaurang eller sköna promenader i de historiska kvarteren.

Hotellet ligger på åsen mellan Uppsala Slott och Uppsala Domkyrka och vissa rum har fantastisk utsikt mot domkyrkotornen. Uppsala Domkyrka med bland annat kungagravar och reliker är väl värd ett besök.

Intill kyrkan finns Gustavianum, det ursprungliga universitetet, som idag är ett spännande museum med bl a det Augsburgska skåpet från 30-årliga kriget.

Bara ett par hundra meter från hotellet finns universitetshuset som är värt att se, särskilt den stora aulan och skulpturerna i trapphallen.

På väg från universitetet upp mot Slottet passerar man Åsgränd där Pelle Svanslös och hans vänner i Gösta Knutssons böcker huserade.

Uppsala var hem för Carl von Linné, en av våra mest kända vetenskapsmän på 1700-talet. Nedanför Slottet finns Botaniska trädgården, en av de linneanska trädgårdarna i uppsalatrakten.

På väg tillbaka mot hotellet passerar man universitetsbiblioteket Carolina Rediviva där man har stora samlingar av vetenskaplig litteratur. Mest kända verk är förstås Silverbibeln.

Vill du veta mera om vad som händer i Uppsala så besök Destination Uppsalas hemsida eller Uppsala Experience.

För roliga upplevelser i annorlunda miljöer som Roofwalk på Uppsala Slott, Äventyrsbana i naturskön miljö, Stadsvandring genom Uppsalas klassiska kvarter och Pelle Svanslös turer för både barn och vuxna, spökvandringar eller om du vill uppleva Carl von Linnés lummiga blomstersalar, se Go Adventure.