Om oss

Akademihotellet Uppsala

Välkommen till vårt mysiga hotell i hjärtat av Uppsala!

Akademihotellet är hotellet för dig som reser i tjänsten eller privat och uppskattar ett mysigt, litet hotell med personlig atmosfär och charm. När du bor hos oss befinner du dig i Uppsalas historiska omgivningar och kan enkelt upptäcka vad staden har att erbjuda. Ett perfekt läge mellan slottet och domkyrkan med närhet till universiteten, Akademiska sjukhuset och inom gångavstånd till city med butiker, restauranger, parker, kultur och nöjen! 

 

Vilka vi är

Akademihotellet är ett mysigt hotell som ägs av Uppsala Akademiförvaltning. Hotellbyggnaden har en lång historia från 1930-talet och uppfördes av Uppsala studentkår för att förse studenterna med egna bostäder, som kom att kallas för ”Gubbhyllan”. Akademihotellet är hyresgäst åt Stiftelsen Ubbo som drivs av Uppsala Studentkår och Kungliga Vetenskapssamhället.

På 1960-talet omvandlades huset till kursgård och därefter har verksamheten övergått till hotell- och konferensverksamhet, vilket är den verksamhet som Akademihotellet fortfarande bedriver. Hos oss lever historien vidare.

 

Vad vi erbjuder 

Akademihotellet erbjuder 42 mysiga, charmiga hotellrum och ljusa fina konferenslokaler för upp till 50 personer På hotellet finns också flera små mysiga sittplatser på våningsplanen med vacker utsikt mot domkyrkan.

I takt med av hotellrummen renoverats lyfts Uppsalas historia i rummet, en möjlighet för hotellets gäster att lära sig mer om Uppsala och stadens historiska profiler. Vi kallar rummen Rum med historia.

Efter en skön natts sömn i våra charmiga hotellrum serverar vi en god frukostbuffé med bland annat nygräddat bröd, pålägg, fil, yoghurt och flingor, frukt, bär, uppiggande shots och smoothies, kokta ägg, juice, te, choklad och lokalt rostat kaffe från Lindvalls kaffe.

I hotellbaren, som finns i matsalen, serveras en barmeny med smått och gott att äta och dricka. Njut av den mysiga miljön med utsikt mot Uppsala domkyrka.

I receptionen souvenirer och toalettsaker till försäljning. Vi hjälper gärna till med tips på besöksmål, guidade turer och restauranger i närheten.

 

På vårt mysiga hotell finns:

  • Fritt Wi-Fi i hela hotelleti matsalen 
  • Bastu, duschar och ett litet träningsrum på nedre plan
  • Tvättmaskin, torktumlare och strykmöjligheter på nedre plan intill bastun
  • Bagagerum vid receptionen
  • Hiss
  • Parkeringsplatser utomhus och i garage (begränsat antal)
  • Mobil Key-lösning med möjlighet att få din rumsnyckel direkt i din smartphone

 

Akademihotellet är ett rökfritt hotell.

Varmt välkommen att boka din vistelse hos oss!