Hotellrummen har kvar en del av sin karaktär och charm från 1930-talet då huset byggdes intill den historiska miljön runt Odinslund.
Flera rum har en fantastisk utsikt över takåsarna eller mot gården och Uppsala Domkyrka.

Akademihotellet har 41 hotellrum som är inredda med bekväma sängar och möbler samt trägolv. Alla rum har toalett och dusch förutom ekonomirummen som har wc och handfat på rummet med tillgång till två gemensamma duschar i korridoren. Hotellrummen har stora fönster och takhöjden är över tre meter i många rum. På våning 4 har rummen snedtak och fönsterkupor som ger en extra mysig känsla.

Under hösten 2017 byggdes två helt nya hotellrum; dubbelrum med queensize bädd (160 cm) med en fantastisk utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka. Under våren 2018 har ytterligare två rum tillkommit. Rummen är inspirerade av 30-talet med tidstypiska detaljer och dekor.

Akademihotellet erbjuder även två lägenheter för långtidsbokningar. Kontakta receptionen för bokning eller mer information.

Hotellet erbjuder en kall frukostbuffé med bland annat goda nygräddade smörgåsar, goda pålägg, fil, yoghurt och flingor, frukt, kokta ägg, kaffe och te och mycket annat gott, och den ingår självklart i rumspriset. Vi får ofta beröm av våra gäster för att den är riklig och god. Vi har Fair Trade och Kravmärkt kaffe. Frukostbuffén kan även köpas till på plats för icke boende gäster.

Alla våra gäster har fri tillgång till trådlöst internet, relaxavdelning med bastu och träningsmöjligheter samt kaffe/te, frukt och småkakor i matsalen dygnet runt. I källaren finns även tvättmöjligheter med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt strykbräda och strykjärn som våra gäster får använda utan kostnad. 

I receptionen säljer vi vin och öl kl 11-22. Du kan också köpa snacks, godis och läsk samt en lätt färdig måltid, t ex paj att värma.  Lyssna med personalen vad vi kan erbjuda för dagen. Här finns även lite souvenirer som Pelle Svanslös och Maja Gräddnos, toalettsaker, handgjorda smycken, vykort m m till försäljning.

Incheckning på hotellrummen kan ske från kl 14,00. Kommer du efter kl 22,00 så behöver du kontakta receptionen för att få en portkod.

Utcheckning kl 11,00. Behöver du förvara bagage efter du har checkat ut så finns det ett bagagerum i anslutning till receptionen.

Fr o m 1 September 2018 är Akademihotellet är ett kontantfritt hotell, för din och vår säkerhet. Välkommen att betala med kort eller Swish.