Bokningsvillkor

Bokning
Antal personer, pris, logi, samt övriga produkter och tjänster som skall levereras av hotellet framgår av bekräftelsen gästen mottar efter bokning. Barn till och med 12 års ålder kan sova i förälderns säng utan extra kostnad. Kontakta hotellet direkt för bokning av extrasäng (begränsat antal).

Prisavtalets giltighet
De avtalade priserna är bindande för båda parter, hotellet förbehåller sig rätten att justera priserna som följd av ändrade kostnader vid höjda skatter och avgifter, eller andra omständigheter utanför hotellets kontroll.

Avbeställning och utebliven ankomst
Avbeställning ska ske senast kl 18:00 dagen före ankomst. Uteblir du utan avbeställning eller avbeställer du efter kl 18:00 så måste du betala för ett dygn.

Sen ankomst
Hotellrummet är reserverat för ankomst senast kl 18:00 på ankomstdagen. Räknar du med att komma senare, måste du höra av dig till hotellet på förhand för att inte riskera att rummet hyrs ut till någon annan.

Ankomst och avresa
Bokat hotellrum är garanterat klart för incheckning från kl.15.00 på ankomstdagen och kan användas fram till kl.11.00 på avresedagen.

Avresa före den avtalade tidens utgång
Har du beställt för en bestämd tidsperiod men avreser före denna tids utgång får du betala samma ersättning som vid sen avbeställning. Utöver priset för den tid du vistats på hotellet betalar du alltså för ytterligare ett dygn.

Betalning
Förbetald webbokning:
Betalning från ditt betal/kreditkort görs vid bokningstillfället.
Ej återbetalningsbara priser (Non-refundable) kan inte ändras eller avbokas och återbetalas ej.

Betalning vid incheckning:
Akademihotellet är kontantfritt. Hotellet accepterar följande kort: Visa, American Express, MasterCard och Diners.

Fakturering skall vara godkänd i förväg och kan inte meddelas vid incheckning. Kreditkontroll kommer att företas. Fakturaunderlag/voucher ska vara hotellet tillhanda senast vid incheckningstillfället för att fakturering ska kunna ske.
Vi fakturerar inte utomlands.

Legitimering och minderåriga
Du måste kunna visa upp giltig legitimation för att bo hos oss. För gäster utan målsmans sällskap tillämpas 18 års åldersgräns. Hotellet förbehåller sig rätten att häva bokning på plats om giltig legitimation inte kan uppvisas. Kontakta hotellet i förväg för formulär godkännande av minderårig.

Ansvar vid skada
Ansvarig för bokning är ansvarig för skada på hotellets utrymmen som följd av vårdslöshet eller oförsvarligt uppträdande av gästen.

Rökfritt hotell
Hela hotellet är rökfritt. Vid överträdelse av rökförbud kommer  gästen att debiteras för extra städning, tvätt av textilier och sanering av rummet.

Force majeure
Händelser utanför avtalspartnernas kontroll – till exempel strejk, lockout, brand etc. som gör det omöjligt att uppfylla förpliktelserna i detta avtal ger rätt till att häva avtalet utan ersättningsansvar.

Långtidsuthyrning av lägenhet
Kontakta hotellet för speciella villkor för långtidsuthyrning av lägenhet.

 

Dina egna önskemål

Tillgänglighetsanpassade rum
Hotellet har ett tillgänglighetsanpassat rum. Har du speciella behov, precisera dem när du beställer, så att dina önskemål i möjligaste mån ska kunna tillgodoses.

Husdjur
Husdjur kan bokas i vissa rum till en extra kostnad. Kontakta hotellet för bokning.

Mat
Har du särskilda önskemål vad gäller mat (vegetariskt, glutenfritt m.m.) bör du framföra dessa vid bokningstillfället.