Om våra hotellrum

På Akademihotellet kan du njuta av ett hotell i Uppsala med utsikt mot Domkyrkan och över takåsarna i Pelle Svanslös kvarter och känna historiens vingslag. I våra hemtrevliga hotellrum erbjuder vi ett prisvärt boende med dekor och charm från 1930-talet då huset byggdes. I takt med att hotellrummen renoveras lyfts Uppsalas historia i rummen, en möjlighet för hotellets gäster att lära sig mer om Uppsala och stadens historiska profiler.

Varje morgon serverar vi en omtyckt kall frukostbuffé i vår frukostmatsal med bland annat nygräddat bröd, pålägg, fil, yoghurt och flingor, frukt, bär, kokta ägg, kaffe och te, juicer och mycket annat gott, och den ingår självklart i rumspriset. Frukostbuffén kan även köpas till på plats av icke boende gäster.    

Välkommen till oss på Akademihotellet! Vi ser fram emot att ha dig som gäst.

Pelle Svanslös lägenhet 200

Familjerum med kök

Familjeanpassad lägenhet, 38 kvm, inspirerad av Pelle Svanslös och hans skapare Gösta Knutsson. Lägenheten är på våning 2 och har utsikt mot gatan samt in mot gården och domkyrkan. Sovrum med 2×90 cm sängar och praktiskt sängskåp med 2 sängar, anpassade för barn. Stort (handikappanpassat) badrum med dusch. Separat kök. Frukost och WiFi ingår.

Kan bokas som 4-bäddsrum utan kök, kontakta hotellet direkt för bokning.

Resesäng till små barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal). Kontakta hotellet direkt för bokning.

Lägenhet med kök

Bo i mysig lägenhet på nedre plan, 48 kvm. Separat sovrum med 2×90 cm sängar. Badrum med dusch. Integrerat vardagsrum och köksdel. Bäddsoffa i vardagsrummet.  Perfekt för familjer. Max 4 personer. Frukost och WiFi ingår.

Resesäng till små barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal). Kontakta hotellet direkt för bokning.

Kan bokas för längre vistelser, kontakta hotellet för bokning och mer information.

Sofabed apartment 100

Superior Queen rum med utsikt

I våra renoverade Superior Queen rum bor du extra bekvämt med en fantastiskt fin utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka eller mot Uppsala Slott. Rummen erbjuder en 160 cm queensize säng, skrivbord och fåtölj eller mysig sittplats vid fönstret. Badrum med dusch. Rummen har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Vår omtyckta frukostbuffé ingår i rumspriset.

Superior Twin rum

Våra renoverade Superior Twin rum har två 90 cm sängar (som kan flyttas isär), fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter och har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standard Twin rum

Akademihotellets Standard Twin rum är hemtrevligt inredda med två 90 cm sängar, fåtölj och skrivbord. Passar lika bra för parresor som för kollegor som delar rum, då sängarna kan separeras och flyttas isär. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

I några av rummen kan vi erbjuda en extrasäng. Passar lämpligast för barn.

 

Standard enkelrum

Våra enkelrum passar utmärkt när du reser ensam eller i sällskap med ditt barn. Rummen har hemtrevlig inredning med en 90 cm säng, skrivbord, fåtölj och en bäddsoffa. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Ekonomirum – delad dusch

Våra ekonomirum har privat toalett med handfat och tillgång till gemensamma duschrum i korridoren. Dessa rum finns på översta våningen, har charmiga snedtak och är möblerade med en eller två 90 cm sängar och en bäddsoffa. För extra bekvämlighet så finns det morgonrock och tofflor på rummen. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

I några av dessa rum är husdjur välkomna mot ett tillägg.

Boka rum