Om våra hotellrum

På Akademihotellet kan du njuta av ett hotell i Uppsala med utsikt mot Domkyrkan och över takåsarna i Pelle Svanslös kvarter och känna historiens vingslag. I våra hemtrevliga hotellrum erbjuder vi ett prisvärt boende med dekor och charm från 1930-talet då huset byggdes. Totalt har vi nu renoverat 24 hotellrum, våra Standard- och Ekonomirum, vi hoppas att ni kommer att tycka om dem.

I takt med att hotellrummen renoveras lyfts Uppsalas historia i rummen, en möjlighet för hotellets gäster att lära sig mer om Uppsala och stadens historiska profiler. Vi kallar rummen Rum med historia. Nu kan du bo i familjerum 200 med Pelle Svanslös och Gösta Knutsson, rum 214 Viveka Lindfors, rum 307 Betty Pettersson, rum 312 Bror Hjorth, rum 316 Fredsrummet och rum 411 Drottning Christina. Snart fyller vi på med fler Rum med historia; vem blir nästa Uppsalaprofil?

Varje morgon serverar vi en kontinental frukostbuffé med bland annat nygräddat bröd, pålägg, fil, yoghurt och flingor, mycket frukt, bär, fräscha och uppiggande smoothies, kokta ägg, kaffe och te, juicer och mycket annat gott, och den ingår i rumspriset. Självklart är du välkommen att boka bord och njuta av vår goda frukostbuffé även om du inte bor på hotellet.    

Long stay
Visste du att Akademihotellet erbjuder lägenhet med självhushåll för långtidsuthyrning månadsvis. För mer information eller bokningsförfrågan, vänligen ring 018-15 51 90 eller maila oss på info@akademihotellet.se

Varmt välkommen till oss på Akademihotellet!

Standardrum Queen med utsikt

I våra renoverade Standardrum Queen bor du extra bekvämt med en fantastiskt fin utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka eller mot Uppsala Slott. Rummen erbjuder en 160 cm queensize säng, skrivbord och fåtölj eller mysig sittplats vid fönstret. Badrum med dusch. Rummen har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Vår omtyckta frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standardrum Twin

Våra renoverade Standardrum Twin har två 90 cm sängar (som kan flyttas isär), fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter och har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Superior Single

Standardrum liten Dubbel

Hotellets nyrenoverade Standard liten Dubbel erbjuder en 140 cm säng, fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter eller mot gården med utsikt mot Domkyrkan. Rummen har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Dubbelrum

Akademihotellets Dubbelrum är hemtrevligt inredda med två 90 cm sängar, fåtölj och skrivbord. Passar lika bra för parresor som för kollegor som delar rum, då sängarna kan separeras och flyttas isär. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

I några av rummen kan vi erbjuda en extrasäng. Passar lämpligast för barn.

Standard Twin Room

 

Enkelrum

Våra Enkelrum passar utmärkt när du reser ensam eller i sällskap med ditt barn. Rummen har hemtrevlig inredning med en 90 cm säng, skrivbord, fåtölj och en bäddsoffa. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Ekonomirum – delad dusch i korridor

Våra fina nyrenoverade ekonomirum finns på översta våningen och har charmiga snedtak. Rummen har bekväma sängar; 140 cm eller 160 cm-sängar och WC med handfat. Gemensamma duschrum finns i korridoren. För extra bekvämlighet finns morgonrock och tofflor på rummen. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Economy Room

Pelle Svanslös lägenhet 200

Familjerum med kök

Familjeanpassad lägenhet på 38 kvm, inspirerad av Pelle Svanslös och hans skapare Gösta Knutsson. Lägenheten är på våning 2 och har utsikt mot gatan samt in mot gården och domkyrkan. Sovrum med 2×90 cm sängar och praktiskt sängskåp med 2 sängar, anpassade för barn. Stort (handikappanpassat) badrum med dusch. Separat kök. Frukost och WiFi ingår.

Resesäng till barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal).

Lägenhet med kök – long stay!

Behöver du ett tillfälligt boende under en eller flera månader? Vi erbjuder long stay-boende i mysig lägenhet på nedre plan, 48 kvm, med självhushåll. Separat sovrum med 2×90 cm sängar. Badrum med dusch. Integrerat vardagsrum och köksdel. Bäddsoffa i vardagsrummet.  Perfekt för familjer. Max 4 personer. Fritt WiFi.

Resesäng till barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal).

Kontakta hotellet direkt för bokning tel 018-15 51 90 eller via email info@akademihotellet.se

Sofabed apartment 100

Boka rum