VÄLKOMMEN TILL OSS!

Välkommen till vårt lilla personliga hotell mitt i hjärtat av Uppsalas historiska kvarter. Akademihotellet är hotellboendet för dig som vill upptäcka Uppsala, är på konferens eller utbildning, eller bara vill unna dig själv och din käraste en helg tillsammans. Du bor i våra hemtrevliga hotellrum med charm och inredningsdetaljer från 1930-talet då huset byggdes. Utsikt kommer du ha antingen mot Pelle Svanslös kvarter och Carolina Rediviva eller in mot vår gård och Uppsala Domkyrka. 

Hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Fråga oss så tipsar vi dig om allt vad du kan hitta på i närheten av vårt hotell. Allt från att promenera i parker, besöka botaniska trädgårdar, vandra i fotspåren av kulturella giganter som Karin Boye eller Ingemar Bergman, till att besöka muséer eller Dag Hammarskjölds grav. Eller varför inte kombinera en middag med ett besök på bio eller teater? På morgonen så serverar vi er en uppskattad frukostbuffé i vår nyrenoverade frukostmatsal. Vårt hotell har vid sidan av  41 hotellrum även två möblerade lägenheter och fem moderna konferenslokaler för upp till 50 personer i biosittning. För oss är dina synpunkter som gäst otroligt viktiga, läs gärna därför vad andra gäster har tyckt om oss på Tripadvisor och tyckt till efter ditt besök hos oss.

Varmt välkommen till Akademihotellet, ett familjärt hotell mitt i Uppsalas kulturhistoriska hjärta!

Hälsar Helena Hammarberg med personal

AKTUELLT

Fira Valborg i Uppsala!

Till alla gäster som bor hos oss under Valborgsfirandet: Obs! Under Valborg 30/4 är det begränsad framkomlighet med bil i centrala Uppsala och till hotellet. Vissa gator är helt avstängda. Meddela vid avspärrningarna att ni är hotellgäst. Läs mer om hur du tar dig lättast till hotellet här: https://valborgiuppsala.se eller Facebook/valborgiuppsala Sista april, Valborgsmässoafton, eller… Läs mer

SE ALLA NYHETER

BOKA RUM

VÅRA RUM

Superior Queen rum

I våra renoverade Superior Queen rum bor du extra bekvämt med en fantastiskt fin utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka eller mot Uppsala Slott. Rummen erbjuder en 160 cm queensize säng, skrivbord och fåtölj eller mysig sittplats vid fönstret. Rummen har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Badrum med dusch. Vår omtyckta frukostbuffé ingår i rumspriset.

Superior Twin rum

Våra renoverade Superior Twin rum har två 90 cm sängar (som kan flyttas isär), fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter och har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standard Twin rum

Akademihotellets Standard Twin rum är hemtrevligt inredda med två 90 cm sängar, fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Passar lika bra för parresor som för kollegor som delar rum, då sängarna kan separeras och flyttas isär. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standard enkelrum

Våra enkelrum passar utmärkt när du reser ensam eller i sällskap med ditt barn. Rummen har hemtrevlig inredning med en 90 cm säng, skrivbord, fåtölj och en bäddsoffa. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Ekonomirum – delad dusch

Våra ekonomirum har privat toalett med handfat och tillgång till gemensamma duschrum i korridoren. Dessa rum finns på översta våningen, har charmiga snedtak och är möblerade med en eller två 90 cm sängar och en bäddsoffa. För extra bekvämlighet så finns det morgonrock och tofflor på rummen. Frukostbuffé ingår i rumspriset.