Checka in
Checka ut
Gäster
Rum Vuxna Barn
Vuxna
-
1
+
Barn
-
0
+
Kod
Sök

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Välkommen till Akademihotellet, vårt mysiga och personliga lilla hotell i hjärtat av Uppsalas anrika, kulturhistoriska kvarter, beläget på åsen mellan Uppsala domkyrka och Uppsala slott.

Bor gör du i våra hemtrevliga hotellrum med charm och inredningsdetaljer från 1930-talet då huset byggdes. Hotellet har 42 hotellrum med utsikt mot Pelle Svanslös kvarter och domkyrkan. I flera av våra rum kan du lära dig mer om Uppsalas historia och dess profiler, vi kallar dem Rum med historia. Vem blir nästa Uppsalaprofil att flytta in på hotellet?

Akademihotellet erbjuder även fem ljusa, fina konferenslokaler för upp till 40 personer i skolsittning och en mysig loungebar med utsikt mot domkyrkan. En lättare barmeny med gott att äta och dricka serveras dagligen kl 11-21.

I hotellet finns även en bastu med tillhörande duschar och litet relaxrum med möjlighet för egen träning.

Visste du att hotellet är platsen för Uppsalas första studentboende, även kallat ”Gubbhyllan”?

Välkommen att njuta i vår sköna miljö och känn historiens vingslag!

AKTUELLT

Julstaden Uppsala!

Välkommen till Akademihotellet och upplev allt vad Uppsala har att erbjuda ända fram till jul! Bo i våra charmiga hotellrum och njut av ”Julsala”. Här är några av julens höjdpunkter: 10 nov – 26 nov Allt ljus på Uppsala 25 nov – 17 dec Julmarknader i Uppsala 25 nov – 31 dec Julkonserter i Uppsala… Läs mer

SE ALLA NYHETER

VÅRA RUM

Superiorrum

I våra Superiorrum bor ni extra bekvämt med fin utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka eller mot Uppsala Slott. Rummen erbjuder en 160 cm dubbelsäng, TV, skrivbord och fåtölj eller mysig sittplats vid fönstret. Badrum med dusch. Frukost och WiFi ingår.

Standardrum

Våra Standardrum har två 90 cm sängar (som kan flyttas isär), TV, fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter. Frukost och WiFi ingår.

Standard Room

Superior Single

Deluxe Enkelrum

Våra Deluxe enkelrum har en rymlig 140 cm säng, passar utmärkt för ett bekvämt boende för en person eller för en mysig vistelse för två. Rummet har fåtölj, TV, skrivbord och badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter eller in mot gården. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Ekonomirum – duschrum i korridor

Våra Ekonomirum erbjuder en 140 cm säng, för 1-2 personer, TV, skrivbord, fåtölj och lån av morgonrock. Toalett med WC och handfat på rummet med tillgång till duschrum i korridoren. Rummen finns på översta våningen och har charmiga snedtak. Frukost och WiFi ingår.

Familjerum

Familjerum

Praktiska familjerum med plats för upp till 4 personer. Rummet erbjuder dubbelsäng (2×90 cm) och sängskåp med 2 sängar, anpassade för barn, fåtölj, tv och skrivbord samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch. Frukost och WiFi ingår.

Resesäng till barn 0-2 år kan bokas till utan kostnad (begränsat antal).

Separat kök med plats för 4 personer kan bokas till för en extra kostnad/natt. Kontakta hotellet direkt för bokning av köket, tel 018-155190 eller via mail: info@akademihotellet.se