Checka in
Checka ut
Gäster
Rum Vuxna Barn
Vuxna
-
1
+
Barn
-
0
+
Kod
Sök

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Välkommen till Akademihotellet, vårt mysiga och personliga lilla hotell i hjärtat av Uppsalas anrika, kulturhistoriska och akademiska kvarter, beläget på åsen mellan Uppsala domkyrka och Uppsala slott.

Bor gör du i våra hemtrevliga hotellrum med charm och inredningsdetaljer från 1930-talet då huset byggdes. Rummen erbjuder utsikt mot Pelle Svanslös kvarter och domkyrkan. I flera av våra rum kan du lära dig mer om Uppsalas historia och dess profiler, vi kallar dem Rum med historia.

Akademihotellet erbjuder 43 hotellrum inklusive familjerum med kök och en möblerad lägenhet för månadsuthyrning samt ljusa, fina konferenslokaler för upp till 50 personer. Här finns även en mysig bastu med tillhörande duschar och litet relaxrum med möjlighet för egen träning.

Varmt välkommen till Akademihotellet!

AKTUELLT

Green Key certifierat hotell

Akademihotellet har belönas med miljömärkningen Green Key – en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor bl a genom att följa Green Keys omfattande kriterier. Genom att vara miljömärkta med Green Key arbetar Akademihotellet aktivt med hållbarhetsfrågor såsom minskad energi- och vattenförbrukning, ökad källsortering samt beräkning av verksamhetens årliga… Läs mer

SE ALLA NYHETER

VÅRA RUM

Superiorrum

I våra Superiorrum bor ni extra bekvämt med fin utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka eller mot Uppsala Slott. Rummen erbjuder en 160 cm dubbelsäng, TV, skrivbord och fåtölj eller mysig sittplats vid fönstret. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standardrum

Våra Standardrum har två 90 cm sängar (som kan flyttas isär), TV, fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standard Room

Superior Single

Deluxe Enkelrum

Våra Deluxe enkelrum har en rymlig 140 cm säng, passar utmärkt för ett bekvämt boende för en person eller för en mysig vistelse för två. Rummet har fåtölj, TV, skrivbord och badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter eller in mot gården. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Ekonomirum – duschrum i korridor

Våra Ekonomirum erbjuder en 140 cm säng, för 1-2 personer, TV, skrivbord och fåtölj. Toalett med WC och handfat samt tillgång till duschrum i korridoren. Rummen finns på översta våningen och har charmiga snedtak. För extra bekvämlighet så finns det morgonrock på rummen att låna. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Familjerum

Familjerum

Boka vårt praktiska familjerum med plats för upp till 4 personer. Rummet erbjuder dubbelsäng (2×90 cm) och sängskåp med 2 sängar samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch. Rummet har även fåtölj, tv och skrivbord. Frukost och WiFi ingår.

Resesäng till små barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal).

Separat kök med plats för 4 personer kan bokas till för en extra kostnad/natt. Kontakta hotellet direkt för bokning av köket, tel 018-155190 eller via mail: info@akademihotellet.se

Lägenhet 100 – long stay!

Behöver du ett tillfälligt boende under en eller några månader?

Akademihotellet erbjuder en möblerad lägenhet på nedre plan, 48 kvm med separat sovrum med 2×90 cm sängar, integrerat vardagsrum och kök, badrum med dusch, garderob, byrå, TV, skrivbord och bäddsoffa samt köksutrustning för 4 personer. Självhushåll.

Bäddsoffa lägenhet 100