Checka in
Checka ut
Gäster
Rum Vuxna Barn
Vuxna
-
1
+
Barn
-
0
+
Kod
Sök

Hotell och konferens på Övre Slotts

Välkommen till Akademihotellet, vårt mysiga och personliga lilla hotell i hjärtat av Uppsalas anrika, kulturhistoriska kvarter, beläget på åsen mellan Uppsala domkyrka och Uppsala slott.

Bor gör du i våra hemtrevliga hotellrum med charm och inredningsdetaljer från 1930-talet då huset byggdes. Hotellet har 42 hotellrum med utsikt mot Pelle Svanslös kvarter och domkyrkan. I flera av våra rum kan du lära dig mer om Uppsalas historia och dess profiler, vi kallar dem Rum med historia. Vem blir nästa Uppsalaprofil att flytta in på hotellet?

Akademihotellet erbjuder även fem ljusa, fina konferenslokaler för upp till 40 personer i skolsittning och en mysig loungebar med utsikt mot domkyrkan. En lättare barmeny med gott att äta och dricka serveras dagligen kl 11-21. Bar och reception är öppen till kl 22 för hotellets gäster.

I hotellet finns även en bastu med tillhörande duschar och litet relax- och träningsrum.

Visste du att hotellet är platsen för Uppsalas första studentboende, även kallat ”Gubbhyllan”?

Nyhet! Nu bygger vi ut hotellet med 13 vackra hotellrum i den anrika byggnaden Clasonska gården intill Akademihotellet. Öppnar hösten 2025. Läs mer här.

Välkommen att njuta i vår sköna miljö och känn historiens vingslag!

AKTUELLT

Fira Valborg i Uppsala 2024

Var med och fira Valborg i Uppsala 2024! Sista april, Valborgsmässoafton, eller Valborg, Skvalborg, Kvalborg och Finalborg. Oavsett vad man kallar det så är det årets största studenthögtid i Uppsala med picknick i Ekonomikumparken, mösspåtagning i Carolinabacken, forsränning, sillunch, vårsång vid Gunillaklockan och mycket mer. Sista april är en av årets största högtider i Uppsala… Läs mer

SE ALLA NYHETER

VÅRA RUM

Superiorrum med utsikt

Våra hotellrum på ”Gubbhyllan

Akademihotellets mysiga hotellrum är renoverade i 1930-talsstil med moderna inslag, unika tapeter och inredningsdetaljer. Rummen erbjuder badrum med dusch och härlig golvvärme samt hotellets eget schampo, balsam, tvål och hudlotion. Högst upp på våning 4 har vi även enklare rum med charmiga snedtak, wc och tillgång till dusch i korridor.

Incheckning från kl 15:00 och utcheckning senast kl 11:00.

Clasonska gården 

Boutiquehotell med guldkant, öppnar hösten 2025

På Övre Slottsgatan 1, intill Akademihotellet, byggs nu den anrika fastigheten Clasonska gården varsamt om till ny hotelldel under Akademihotellet med 13 individuellt utformade hotellrum. Alla de tidsepoker som huset har genomlevt, från 1700-tal och framåt, finns representerade i husets interiör och som hotellgäst kommer du att bli inbjuden att få följa med på en tidsresa inspirerad av huset respektive århundrade – här finns det Rum med historia.

Clasonska gården, Akademihotellet