VÄLKOMMEN TILL OSS!

Välkommen till vårt lilla personliga hotell mitt i hjärtat av Uppsalas historiska kvarter. Akademihotellet är hotellboendet för dig som vill upptäcka Uppsala, är på konferens eller utbildning, besöker familj och vänner eller bara vill unna dig själv och din kärasta en helg tillsammans. Du bor i våra hemtrevliga hotellrum med charm och inredningsdetaljer från 1930-talet då huset byggdes. Utsikt kommer du ha antingen mot Pelle Svanslös kvarter eller in mot vår gård och Uppsala domkyrka. I flera av våra nyrenoverade kan du lära dig mer om Uppsalas historia och dess profiler, vi kallar dem Rum med historia.   

På morgonen så serverar vi er en uppskattad kontinental frukostbuffé accompanjerat av gott lokalt rostat kaffe från Lindsvalls kaffe.

Förutom våra 41 hotellrum erbjuder vi även två möblerade lägenheter, perfekt för familjer, samt fem konferenslokaler för upp till 50 personer.

Vi tipsar dig gärna om allt vad du kan hitta på i närheten av vårt hotell. Allt från att promenera i parker, besöka botaniska trädgårdar, vandra i fotspåren av kulturella giganter som Karin Boye eller Ingemar Bergman, till att besöka muséer eller Dag Hammarskjölds grav eller härlig shopping. Eller varför inte kombinera en middag med ett besök på bio eller teater? 

Hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. I matsalen står det alltid kaffe, småkakor och frukt framdukat för våra gäster, som vi bjuder på.

Varmt välkommen till Akademihotellet!

AKTUELLT

Kafferep 23 oktober kl 13-16

Succén fortsätter! Välkommen till vårt kafferep med nybryggt kaffe och sju sorters kakor serverat i vackra koppar med kaffekanna mitt på bordet, bara för er. Passar lika bra för dig som vill njuta av en mysig fikastund ensam eller i sällskap. Den härliga miljön bjuder vi på! Pris 125 kr/person. Barn upp till 12 år… Läs mer

SE ALLA NYHETER

Safe to visit

Hos oss vill vi att du ska känna dig trygg. Vi tar ansvar för att minska smittspridningen och skapar trygga förhållanden för personal och gäster genom att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och generella rekommendationer i hur man bedriver en trygg hotellverksamhet under rådande coronavirusutbrott. Våra medarbetare har fått utbildning i hygien och utökade städrutiner, vi håller avstånd och erbjuder en luftig möblering i matsal och konferenslokaler.

Var rädd och dig själv och andra!

VÅRA RUM

Standardrum Queen

I våra renoverade Standard Queen rum bor du extra bekvämt med en fantastiskt fin utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka eller mot Uppsala Slott. Rummen erbjuder en 160 cm queensize säng, skrivbord och fåtölj eller mysig sittplats vid fönstret. Rummen har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Badrum med dusch. Vår omtyckta frukostbuffé ingår i rumspriset.

Standardrum Twin

Våra renoverade Standard Twin rum har två 90 cm sängar (som kan flyttas isär), fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter och har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Superior Single

Standardrum liten Dubbel

Våra renoverade Standardrum liten Dubbel har en 140 cm säng, fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Rummen ligger mot gatan med utsikt över Pelle Svanslös kvarter eller in mot gården och har stor charm med tidstypiska detaljer och dekor från 1930-talet då huset byggdes. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Dubbelrum

Akademihotellets Dubbelrum är hemtrevligt inredda med två 90 cm sängar,  fåtölj och skrivbord. Badrum med dusch. Passar lika bra för parresor som för kollegor som delar rum, då sängarna kan separeras och flyttas isär. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

 

Standard enkelrum

Enkelrum

Våra Enkelrum passar utmärkt när du reser ensam eller i sällskap med ditt barn. Rummen har hemtrevlig inredning med en 90 cm säng, skrivbord, fåtölj och en bäddsoffa. Badrum med dusch. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Ekonomirum – delad dusch

Våra renoverade ekonomirum har eget badrum med WC och handfat samt tillgång till gemensamma duschrum i korridoren. Rummen finns på översta våningen och har charmiga snedtak. För extra bekvämlighet så finns det morgonrock och tofflor på rummen. Frukostbuffé ingår i rumspriset.

Pelle Svanslös lägenhet 200

Familjerum med kök

Familjeanpassad lägenhet, 38 kvm, inspirerad av Pelle Svanslös och hans skapare Gösta Knutsson. Lägenheten är på våning 2 och har utsikt mot gatan samt in mot gården och domkyrkan. Sovrum med 2×90 cm sängar och praktiskt sängskåp med 2 sängar, anpassade för barn. Stort (handikappanpassat) badrum med dusch. Separat kök med plats för 4 personer. Frukost och WiFi ingår.

Resesäng till barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal).

 

Lägenhet med kök – long stay!

Behöver du ett tillfälligt boende under en eller flera månader? Vi erbjuder long stay-boende i mysig lägenhet på nedre plan, 48 kvm, med självhushåll. Separat sovrum med 2×90 cm sängar. Badrum med dusch. Integrerat vardagsrum och köksdel. Bäddsoffa i vardagsrummet.  Perfekt för familjer. Max 4 personer. Fritt WiFi.

Resesäng till barn (0-2 år) kan bokas till utan kostnad (begränsat antal).

Kontakta hotellet direkt för bokning tel 018-15 51 90 eller via email info@akademihotellet.se

Bäddsoffa lägenhet 100

 

BOKA RUM